Statele Unite anunţă că impun noi sancţiuni unui număr de trei presupuşi membri ai cartelului Sinaloa, una dintre cele mai puternice organizaţii de trafic de droguri din Mexic, din cauza presupusului rol pe care aceştia îl joacă în traficul cu fentanil, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această iniţiativă a Departamentului Trezoreriei ”vizează indivizi-cheie responsabili de facilitarea traficului ilicit de droguri ucigaşe, inclusiv fentanilul, către Statele Unite, unde fac ravagii”, a anunţat miercuri într-un comunicat subsecretarul Trezoreriei însărcinat cu terorismul şi informaţii clasificate financiare Brian E. Nelson.

110.000 DE MORŢI ÎN 2022

Aceste sancţiuni îi vizează pe Alfonso Arzate Garcia şi pe fratele său Rene, presupuşi baroni ai drogurilor în statul mexican Baja California, şi pe Rafael Guadalupe Félix Nunez, acuzat de faptul că este capul cartelului Sinaloa în statul Colima, în vestul Mexicului.

Guvernul preşedintelui american Joe Biden a transformat într-o prioritate lupta împotriva fentanilului, un opiaceu de sinteză care a omorât 110.000 de oameni în Statele Unite, anul trecut.

Aceste sancţiuni au fost implementate ”în cooperare cu Mexicul”, anunţă directorul Biroului însărcinat cu lupta împotriva drogurilor la Casa Albă, Rahul Gupta.

Ele vizează blocarea oricărui activ în Statele Unite al acestor trei bărbaţi şi interzicerea tranzacţiilor între ei şi cetăţenii şi întreprinderile americane.

UN ASASIN PLĂTIT DEVENIT CAP DE CARTEL

Rafael Guadalupe Félix Nunez este prezentat în comunicatul Departamentului Trezoreriei ca fiind un asasin plătit care a devenit un cap de cartel.

El a evadat din închisoare în 2017 şi este suspectat de gestionarea în prezent a expedierilor de droguri din portul mexican Manzanillo.

Fraţii Arzate Garcia sunt acuzaţi de gestionarea operaţiunilor cartelului Sinaloa la Tijuana, un oraş de la frontiera cu Statele Unite, şi de supervizarea livrărilor de fentanil şi de alte substanţe în această ţară, potrivit acestui comunicat.

Date de la Casa Albă arată că Guvernul lui Joe Biden a crescut cu 119% numărul sancţiunilor impuse unor presupuşi traficanţi de droguri, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.