Statele Unite au expulzat doi oficiali ai ambasadei ruse la Washington după ce Rusia a expulzat anterior doi diplomaţi americani de la ambasada SUA din Moscova, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca răspuns la expulzarea lipsită de temei de către Federaţia Rusă a doi diplomaţi ai Ambasadei SUA la Moscova, Departamentul de Stat a ripostat prin declararea persona non grata a doi funcţionari ai Ambasadei Rusiei care operează în Statele Unite", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Departamentul nu va tolera modelul de hărţuire a diplomaţilor noştri impus de către guvernul rus", a declarat purtătorul de cuvânt, avertizând că "acţiunile inacceptabile împotriva personalului ambasadei americane de la Moscova vor avea consecinţe".

Agenţia rusă de ştiri RIA a citat o sursă anonimă din cadrul Ministerului rus de Externe care a confirmat expulzarea celor doi diplomaţi ruşi, calificând-o drept nefondată şi spunând că Washingtonul a folosit ca pretext expulzarea de către Moscova, la 14 septembrie, a doi diplomaţi americani "prinşi în flagrant delict în timp ce erau implicaţi în activităţi de spionaj".

"Nu suntem interesaţi de o escaladare, dar dacă astfel de acţiuni ostile vor continua, ca întotdeauna, vom răspunde ferm şi decisiv", a avertizat sursa citată de RIA.



Rusia a declarat la 14 septembrie că expulzează doi diplomaţi americani pe care i-a acuzat că au lucrat cu un cetăţean rus acuzat la rândul său de colaborare cu un stat străin.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington au ajuns la cel mai jos nivel din ultimii peste 60 de ani din cauza războiului din Ucraina. Statele Unite furnizează armament avansat Ucrainei şi au lovit Rusia cu sancţiuni ca răspuns la invazia din februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.