Statele Unite au distrus armament şi echipament furate de către jihadişti din gruparea Al-Shabaab în Somalia, într-un atac aerian, în apropiere de o bază militară a Foreţi Uniunii Africane (ATMIS), anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În baza Bulo Marer, situată la 120 de kilometri sud-vest de capitala somaleză Mogadiscio, se aflau militari ugandezi atunci când aceasta a fost atacată, vineri, de către această grupare jihadistă cu legături cu Al-Qaida.

Comandamentul American în Africa (AFRICOM) anunţă într-un comunicat că a ”distrus armament şi echipament luat ilegal” de către islamişti radical shebab, fără să precizeze când şi de unde au fost furate.

”Comandamentul American în Africa a efectuat un atac aerian împotriva unor militanţi în zona” bazei Bulo Marer, vineri, în susţinerea Guvernului federal somalez şi a Forţei Uniunii Africane (ATMIS), anunţă acesta.

Membri Al-Shabaab au luat baza cu asalt, cu o maşină-capcană şi combatanţi kamikaze, iar schimburi de tiruri au avut loc, potrivit unor locuitori şi unui comandant militar somalez.

Bilanţul atacului jihadist nu a fost comunicat.

Africom anunţă că ”primul (său) bilanţ este că niciun civil nu a fost rănit sau ucis” în cadrul acestei operaţiuni.

Forţe proguvernamentale susţinute de ATMIS au lansat o ofensivă militară, în august, împotriva Al-Shabaab, sprijinite de atacuri aeriene americane.

Gruparea jihadistă shebab luptă de peste 15 ani împotriva Guvernului federal sudanez, susţinut de către comunitatea internţaională, cu scopul de a instaura legea islamică (sharia) în Somalia.

Combatanţi shebab, respinşi din principalele oraşe în perioada 2011-2012, rămân puternic implantaţi în vaste zone rurale, de unde continuă să comită atacuri vizând ţinte în domeniul securităţii şi civile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.