Congresul american a aprobat, sâmbătă, cu o majoritate covârşitoare, un buget în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, care va asigura finanţarea guvernului federal până la sfârşitul anului fiscal început în urmă cu şase luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de buget, adoptat cu 74 de voturi pentru şi 24 împotrivă, a fost promulgat mai târziu în cursul zilei de preşedintele Joe Biden, evitându-se astfel o blocare parţială a unor agenţii federale cheie, cum ar fi Homeland Security şi Justiţia.

Totuşi, bugetul nu include finanţarea pentru ajutorul militar acordat Ucrainei, Taiwanului sau Israelului, care este inclus într-un alt proiect de lege adoptat de Senat, dar care aşteaptă încă un vot în Camera Reprezentanţilor, unde republicanii deţin majoritatea.

Bugetul federal a fost aprobat după negocieri îndelungate în Senat, care au împins proiectul de lege dincolo de termenul limită de vineri la miezul nopţii.

Proiectul de lege de 1.012 pagini prevede o finanţare de 886 de miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării, inclusiv creşterea cheltuielilor pentru trupele americane.

În ultimele şase luni, guvernul federal a fost finanţat prin patru măsuri provizorii pe termen scurt, din cauza lipsei unui consens în Congres cu privire la finanţare, situaţie care a pus în alertă agenţiile de rating.

Ultimul shutdown al guvernului federal a avut loc în timpul preşedintelui Donald Trump, între 22 decembrie 2018 şi 25 ianuarie 2019. La acea vreme, tabăra republicană cerea finanţare pentru construirea unui zid de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul, proiect căruia i se opuneau aleşii democraţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.