Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat vineri un pachet de ajutor de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski şi-a avertizat cetăţenii că Rusia ar putea lansa atacuri de Crăciun şi i-a îndemnat să ţină cont de alarmele de raid aerian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura de ajutor adoptată de camera controlată de democraţi, parte a unui proiect de lege de finanţare guvernamentală în valoare de 1,66 trilioane de dolari, care a obţinut aprobarea Senatului cu o zi în urmă, îi va fi transmis acum preşedintelui american Joe Biden pentru semnare.

Într-un tweet în care mulţumeşte Congresului şi liderilor ambelor partide, Zelenski a spus că este „esenţial” ca americanii să fie „umăr la umăr” cu ucrainenii „în această luptă”.

Noul pachet de asistenţă militară şi economică ar urma să ducă la depăşirea peste 50 de miliarde de dolari valoarea ajutorukui pentru Ucraina în acest an.

Zelenski s-a întors de la Washington - prima sa călătorie în afara Ucrainei de când Rusia a invadat îara pe 24 februarie - cu angajamentul Statelor Unite de a oferi o baterie de rachete sol-aer Patriot pentru a-şi consolida apărarea antiaeriană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.