Opt persoane au fost ucise şi altele rănite într-un atac armat la o sinagogă în Pittsburgh. Atacatorul a fost reţinut ulterior de poliţie, scrie KDKA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, un bărbat alb, s-ar fi predat autorităţilor, conform postului local KDKA Echipa SWAT a stat de vorbă cu suspectul, iar el s-a târât, fiind rănit. Nu este clar cât de grave sunt rănile sale.

De asemenea, trei poliţişti au fost împuşcaţi, însă starea lor nu este cunoscută la acest moment.

Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”.

Opt persoane au murit. Au fost împuşcate şi alte persoane, dar gravitatea rănilor lor nu este cunoscută.

Când au ajuns ofiţerii, atacatorul a tras în ei în repetate rânduri, forţând poliţiştii să îşi folosească maşinile ca scut.

Atacul a avut loc în timpul slujbei săptămânale de Sabat la sinagoga evreiască Tree of Life iar clădirea era plină. Poliţia a informat că a primit mai multe apeluri de la persoanele prinse înăuntru.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh, Pennsylvania şi a făcut apel la oamenii din zonă „să rămână la adăpost”.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a precizat pe Twitter că şi el urmăreşte situaţia. „Mă rog pentru cei decedaţi, răniţi, toate familiile afectate şi curajoasele echipaje de intervenţie. Dumnezeu să îi binecuvânteze”, a afirmat el.

Agenţi de la Biroul pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc se află, de asemenea, la faţa locului. Poliţia din New York a informat că trimite poliţişti pentru a asigura paza la mai multe sinagogi şi locaţii evreieşti din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.