SUA au lansat luni un site pentru ca americanii să depună cereri pentru a-i sponsoriza pe ucrainenii care fug temporar în SUA, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul pentru Securitate Internă a anunţat săptămâna trecută iniţiativa "Uniting for Ukraine", care permite americanilor să sponsorizeze financiar refugiaţii ucraineni.

Site-ul este deschis doar potenţialilor sponsori din SUA. Include linkuri către formulare care dovedesc capacitatea financiară a unei persoane de a fi sponsor.

SUA au spus că ucrainenii care sosesc în ţară nu vor trece prin procesul obişnuit al refugiaţilor, ci vor primi în schimb eliberarea condiţionată umanitară care le va permite să rămână în SUA timp de doi ani.

Aproximativ 15.000 de ucraineni care nu aveau documente de identificare adecvate au ajuns la punctele de trecere a frontierei americane în ultimele trei luni, a declarat un înalt oficial american pentru CBS News.

Săptămâna trecută, administraţia Biden a anunţat că, începând de luni, ucrainenii care nu au acte de călătorie vor fi obligaţi să treacă prin programul "Uniting for Ukraine" pentru a li se permite intrarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.