Statele Unite ale Americii au devenit luni prima ţară care a aprobat un vaccin pentru femeile însărcinate care previne boala severă cauzată de virusul respirator sinciţial (VSR) la bebeluşii lor, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul Pfizer, care a fost deja aprobat pentru utilizarea la adulţii mai în vârstă, a primit acum undă verde pentru a fi utilizat ca o singură injecţie de la 32 la 36 de săptămâni de sarcină, pentru a proteja copiii de la naştere până la şase luni, se arată într-o declaraţie a Food and Drug Administration.

Acesta este cel mai recent dintr-o succesiune de medicamente aprobate recent împotriva microbului comun, care provoacă zeci de mii de spitalizări în rândul sugarilor şi al persoanelor în vârstă în Statele Unite în fiecare an, potrivit estimărilor oficiale.

Cercetătorii au vizat un vaccin împotriva VSR încă din anii 1960, dar valul de injecţii care apar acum a fost posibil datorită unei descoperiri ştiinţifice din urmă cu un deceniu. "VSR este o cauză frecventă de îmbolnăvire la copii, iar sugarii se numără printre cei care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire severă, care poate duce la spitalizare", a declarat Peter Marks, directorul Centrului pentru evaluarea şi cercetarea produselor biologice al FDA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.