Statele Unite închid ambasada de la Kiev şi "relochează temporar" numărul mic de personal diplomatic rămas în ţară la Lvov, un oraş din vestul Ucrainei, a declarat secretarul de stat Antony Blinken.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv – siguranţa personalului nostru – şi îndemnăm cu tărie pe toţi cetăţenii americani rămaşi în Ucraina să părăsească imediat ţara”, a spus Blinken într-un comunicat.

"Aceste măsuri de precauţie nu subminează în niciun fel sprijinul nostru sau angajamentul nostru faţă de Ucraina. Angajamentul nostru faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit", a spus el.

"De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluţie şi rămânem angajaţi cu guvernul rus în urma apelului preşedintelui Biden cu preşedintele Putin şi a discuţiei mele diplomatice cu ministrul de externe Lavrov. Calea diplomaţiei rămâne disponibilă dacă Rusia alege să se angajeze cu bună-credinţă. Aşteptăm cu nerăbdare revenirea personalului la Ambasadă de îndată ce condiţiile o permit", a adăugat Blinken, conform CNN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.