O navă de război americană a doborât trei rachete şi mai multe drone în nordul Mării Roşii, a anunţat joi Pentagonul, adăugând că acestea se îndreptau potenţial spre ţinte din Israel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu putem spune cu certitudine ce vizau aceste rachete şi drone, dar ele au fost lansate din Yemen, îndreptându-se spre nord, peste Marea Roşie, potenţial spre ţinte din Israel", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, într-o conferinţă de presă.

Pentagonul a precizat că a fost vorba despre interceptarea a trei rachete de croazieră şi a mai multor drone care au fost lansate de mişcarea Houthi, aliniată cu Iranul.

Distrugătorul USS Carney se afla joi în nordul Mării Roşii când a doborât proiectilele. Nu au existat răniţi.

Un oficial american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că din câte se pare, nu nava de război americană a fost ţinta tirurilor.

Washingtonul este în alertă sporită în ceea ce priveşte activitatea grupărilor susţinute de Iran, în condiţiile în care tensiunile regionale cresc din cauza războiului dintre Israel şi Hamas..

Statele Unite au trimis o putere navală semnificativă în Orientul Mijlociu în ultima săptămână, inclusiv două portavioane, navele lor de sprijin şi aproximativ 2.000 de puşcaşi marini.

În timp ce Casa Albă afirmă că nu există "planuri sau intenţii" pentru utilizarea lor, activele militare americane sunt la faţa locului pentru a proteja interesele de securitate naţională ale SUA în caz de nevoie. Statele Unite au, de asemenea, o serie de baze în Orientul Mijlociu cu trupe, avioane de luptă şi nave de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.