Statele Unite analizează cazuri de efecte adverse grave la persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul J&J, altele decât cele pentru care a suspendat temporar imunizările, a declarat luni un oficial din domeniul sănătăţii publice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din SUA au solicitat săptămâna trecută suspendarea temporară a administrării vaccinului J&J, din cauza informaţiilor privind formarea unor  cheaguri de sânge la nivel cerebral, la şase femei cu vârste de sub 50 de ani, între cele aproximativ 7 milioane de persoane vaccinate cu acest ser în Statele Unite.

”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă susţinut luni.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA monitorizează baza de date a guvernului SUA pentru rapoarte suplimentare despre efectele secundare, a adăugat ea.

Walensky nu a furnizat niciun detaliu cu privire la natura efectelor secundare suplimentare.

O comisie consultativă a CDC se reuneşte vineri pentru a analiza datele despre efectele secundare severe şi va face o recomandare dacă Statele Unite ar trebui să reia utilizarea vaccinului J&J.

Experţii în sănătate publică anticipează reluarea vaccinărilor cu acest vaccin, dar numai după ce furnizorii de servicii de asistenţă medicală primesc îndrumări clare privind modul de recunoaştere şi tratare a cheagurilor de sânge care pot apărea ca un efect secundar rar al vaccinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.