Patruzeci şi şapte de persoane din statul Minnesota, situat în nordul SUA, au fost inculpate în legătură cu o schemă de fraudă în valoare de 240 de milioane de dolari care viza ajutoarele Covid, au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acuzaţiile de astăzi descriu un complot îngrozitor de furt de fonduri publice destinate îngrijirii copiilor aflaţi în dificultate, în ceea ce reprezintă cea mai mare schemă de fraudă de ajutorare în caz de pandemie de până acum", a declarat directorul FBI, Christopher Wray. 

Departamentul de Justiţie a susţinut că inculpaţii au deturnat zeci de milioane de dolari plătiţi în cadrul Programului federal de nutriţie a copiilor pentru a hrăni copiii nevoiaşi în timpul pandemiei Covid. 

Printre inculpaţi se numără Aimee Bock, în vârstă de 41 de ani, fondatoarea şi directorul executiv al Feeding Our Future, o organizaţie non-profit care a fost sponsor al Programului federal de nutriţie pentru copii. 

 "Angajaţii Feeding Our Future au recrutat persoane şi entităţi pentru a deschide locaţii ale Programului federal de nutriţie pentru copii în tot statul Minnesota", a precizat Departamentul de Justiţie într-un comunicat. 

"Aceste centre, create şi operate de inculpaţi şi de alte persoane, au pretins în mod fraudulos că servesc mese pentru mii de copii pe zi", a precizat acesta. 

 În schimb, au prezentat facturi false şi foi de contorizare a meselor frauduloase, folosind nume false de copii. 

Potrivit Departamentului de Justiţie, Feeding Our Future a pretins că a deschis peste 250 de centre în tot statul Minnesota în timpul pandemiei. 

 "Inculpaţii au folosit veniturile din schema lor frauduloasă pentru a achiziţiona vehicule de lux, proprietăţi imobiliare rezidenţiale şi comerciale în Minnesota, precum şi proprietăţi în Ohio şi Kentucky, proprietăţi imobiliare în Kenya şi Turcia şi pentru a finanţa călătorii internaţionale", a precizat departamentul. 

Inculpaţii se confruntă cu o serie de acuzaţii care variază de la fraudă electronică, la mită în cadrul programelor federale şi spălare de bani. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.