Trei persoane au murit şi cel puţin 39 de case au fost avariate în urma unei explozii în Evansville, Indiana, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului de Pompieri, Mike Connelly, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar putea exista şi alte victime, nu am finalizat căutările", a spus Connelly.  

"Clădirile nu sunt încă sigure pentru a intra", a adăugat acesta.  

Ancheta iniţială arată că 39 de case au suferit "pagube grave sau minore", a adăugat şeful Departamntului de Pompieri. 

Ulterior, acesta a precizat reporterilor că 11 dintre aceste 39 de case au rămas locuibile, adăugând că Crucea Roşie americană va ajuta familiile afectate.  

Evansville se află la aproximativ 3 ore sud-vest de Indianapolis. 

Într-o postare pe Twitter, primarul Lloyd Winnecke a declarat că primii respondenţi şi departamentele locale vor "menţine locuitorii din cartierele Willemette Village/Wesselman Park în siguranţă şi informaţi". 

Primarul a declarat pentru WFIE, afiliat CNN, că scena a fost "devastatoare" şi că va dura probabil ceva timp pentru a înţelege ce s-a întâmplat. 

"Peste drum de explozie veţi vedea casă după casă care are ferestrele aruncate în aer, care are, ştiţi, izolaţie aruncată în aer din case", a afirmat primarul, precizând că a fost ”o lovitură în stomac” momentul în care a ajuns la faţa locului.  

O echipă a fost chemată pentru a inspecta clădirile şi pentru a se asigura că toate circuitele de gaz şi electricitate "aveau integritate". 

"Vor relua ancheta dimineaţă", a declarat şeful Departamentului de Pompieri, precizând că este ”o procedură standard de operare pentru un incident de această amploare şi de acest tip". 

Echipele de căutare şi salvare vor putea intra din nou în zonă după ce utilităţile vor fi asigurate şi ATF va stabili că partea lor de investigaţie s-a încheiat, a declarat Connelly. 

De asemenea, autorităţile au cerut rezidenţilor să stea departe de zonă. 

O investigaţie a incidentului şi a ceea ce a cauzat explozia este în curs de desfăşurare, a adăugat Connelly. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.