Aproximativ 17 misionari americani au fost răpiţi, sâmbătă, de o bandă din Haiti, la est de Port-au-Prince, între care 14 adulţi şi trei minori, a declarat o sursă a securităţii din Haiti pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între 15 şi 17 cetăţeni americani - misionari şi familiile lor - se află în mâinile unei bande înarmate, de mai multe luni, multiple răpiri şi furturi au avut loc în zona situată între capitala haitiană şi frontiera cu Republica Dominicană, a precizat această sursă, sâmbătă seară. 

"Bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor americani în străinătate este una dintre cele mai importante priorităţi ale departamentului de Stat. Suntem la curent cu aceste informaţii şi nu avem nimic de adăugat pentru moment", a comentat pentru AFP un purtător de cuvânt al administraţiei americane. 

Sâmbătă dimineaţă, banda numită "400 mawozo" a deviat mai multe vehicule de pe drumurile principale pe care le controlează, răpind cetăţeni americani, precum şi un număr de cetăţeni haitieni. 

Misionarii şi familiile lor reveneau din vizita la un orfelinat situat la aproximativ 30 de kilometri est de capitala haitiană, a mai spus sursa. 

Pentru unii dintre aceşti membri ai organizaţiei religioase din Ohio, aceasta este prima lor călătorie în Haiti.

Cel puţin 628 de persoane au fost răpite din ianuarie, între care 29 de străini, potrivit unui ONG din Port-au-Prince.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.