Un oficial important al pompierilor din Paris a declarat, luni seară, pentru AFP, că structura de rezistenţă a catedralei Notre Dame a fost “salvată şi conservată” în urma incendiului devastator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Putem considera că cele două turnuri ale clopotniţei nordice de la Notre Dame au fost salvate. Structura a fost salvată în totalitate. Pompierii vor continua să lucreze toată noaptea pentru salvarea operelor de artă”, a declarat Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris pentru BFMTV.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Laurent Nuñez, a precizat că incendiul a scăzut în intensitate.

“Focul a scăzut în intensitate. Trebuie să rămânem prudenţi“, a scris Laurent Nuñez pe Twitter.

 

Procurorii din Paris consideră că incendiul de la catedrala Notre Dame a izbucnit accidental, conform investigaţiilor preliminare, scrie The Guardian.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.