Casa Albă a reunit în linişte o echipă de oficiali din domeniul securităţii naţionale pentru a schiţa scenarii privind modul în care Statele Unite şi aliaţii săi ar trebui să reacţioneze dacă preşedintele rus Vladimir Putin îşi dezlănţuie stocurile de arme chimice, biologice sau nucleare, relatează New York Times, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul, cunoscut sub numele de Tiger Team, examinează, de asemenea, răspunsurile în cazul în care Putin ajunge pe teritoriul NATO pentru a ataca convoaiele care aduc arme şi ajutoare în Ucraina, potrivit mai multor oficiali implicaţi în acest proces. 

Echipa se reuneşte de trei ori pe săptămână şi analizează, de asemenea,  răspunsurile în cazul în care Rusia încearcă să extindă războiul la naţiunile vecine, inclusiv Moldova şi Georgia, şi cum să pregătească ţările europene pentru refugiaţii care vor veni la o scară nemaiîntâlnită în ultimele decenii, relatează Times. 

O problemă majoră pe care echipa Tiger Team se pare că o analizează este pragul care ar putea determina Alianţa să folosească forţa militară în Ucraina.

Biden a precizat că este reticent în acest sens, temându-se că o confruntare directă cu Rusia ar putea duce la escaladarea conflictului dincolo de orice control.  

"Asta înseamnă Al Treilea Război Mondial", a declarat el recent. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.