Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg subliniază miercuri că nu există un autor identificat al sabotării gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 la Marea Baltică, în septembrie, după ce cotidianul american The New York Times (NYT) a dezvăluit că la originea sabotajului se află un ”grup proucrainean”, potrivit spionajului american, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

””Noi nu am fost în măsură să stabilim cine se află în spatele (sabotării)”, a declarat secretarul general al NATO în marja unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Apărării, la Stockhom.

”Sunt în desfăşurare investigaţii naţionale şi cred că este bine să aşteptăm până când acestea se încheie, înainte să spunem mai mult”, a adăugat el.

Stoltenberg face aceste declaraţii după ce NYT a dezvăluit, citând informaţii noi analizate de către oficiali americani, că un ”grup proucrainean” a acţionat independent, fără ca Guvernul de la Kiev să fie implicat în operaţiune.

Gazoductele Nord Stream 1 şi 2, o sursă importantă de venit pentru Rusia, erau închise la momentul atacului, care a avut loc la câteva luni după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.