Iranul şi-a crescut în ultimele luni stocul de uraniu îmbogăţit, continuând o escaladare nucleară, însă neagă că vrea să se doteze cu arma nucleară, arată un raport confidenţial al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA), consultat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stocurile au crescut la 4.486,8 de kilograme la 28 octombrie, de la 3.795,5 de kilograme la jumătatea lui august, la de peste 22 de ori limita autorizată prin Acordul de la Viena din 2015 care încadrează activităţile atomice ale Teheranului în schimbul unei ridicări a sancţiunilor internţaionale care i-au fost impuse.

Iranul a decis în septembrie să interzică accesul mai multor inspectori AIEA.

Această decizie a ”afectat în mod direct şi grav” capacitatea AIEA de a controla programul nuclear iranian, potrivit acestei agenţii ONU.

Această interdicţie, care vizează opt experţi - francezi şi germani - este ”extremă şi nejustificată”, condamnă AIEA în acest raport confifenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.