Regiunea Stockholmului, epicentul epidemiei noului coronavirus în ţară, a depăşit perioada de vârf săptămâna trecută, au anunţat autorităţile sanitare suedeze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui raport al Agenţiei publice de sănătate, 86.000 de locuitori ai capitalei suedeze şi regiunii acesteia - dintr-o populaţie de 2,3 milioane - erau purtători potenţiali ai virusului la 15 aprilie, data la care a fost înregistrată perioada de vârf.

Însă nu toţi au putut să fie depistaţi, testele fiind rezervate pacienţilor spitalizaţi şi personalului de îngrijire.

În mod oficial, regatul scandinav înregistra marţi 15.322 de contaminări cu noul coronavirus şi 1.765 de morţi. Aproximativ 6.200 dintre aceste cazuri au fost înregistrate la Stockholm.

În vederea estimării perioadei de vârf, autorităţile sanitare precizează că s-au sprijinit atât pe statistici privind cazurile semnalate, cât şi pe un studiu realizat asupra rezidenţilor capitalei suedeze, selectaţi la întâmplare.

”Potrivit acestui model, vârful a fost atins atunci. Ne putem aştepta ulterior la o scădere a numărului zilnic de cazuri - însă asta nu înseamnă că infecţia s-a oprit”, a subliniat într-o conferinţă de presă epidemiologul-adjunct în cadrul agenţiei Anders Wallensten.

În Suedia, spre deosebire de alte ţări europene, nu a avut loc o izolare a populaţiei în vederea opririi epidemiei.

Au fost impuse doar restricţii majore - interzicerea adunărilor de peste 50 de oameni şi a vizitelor în aziluri de bătrâni.

În rest, Guvernul a îndemnat la civism, cerând fiecăruia ”să -şi asume responsabilităţile” şi să dea curs recomandărilor sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.