Un stoc de 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford a fost ”descoperit” în apropiere de Roma, într-o instalaţie care lucrează pentru gigantul farmaceutic suedezo-britanic, a cărui destinaţie ridică semne de întrebare la Bruxelles şi alimentează neînrederea europenilor, în contextul în care AstraZeneca nu îşi respectă angajamentele în livrări, iar Comisia Europeană înăspreşte controlul exporturilor de vaccin împotriva covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectori trimişi de către Guvernu italian au găsit aceste doze la o întreprindere la Anagni, la sud-est de Roma.

Este vorba despre o instalaţie în care vaccinul AstraZeneca-Oxford este îmbuteliat în flacoane.

Această inspecţie a avut loc la cererea ”Grupului de lucru” (Task Force) însărcinat cu vaccinarea condus de către comisarul european însărcinat cu piaţa comună Thierry Breton.

Comisia Euuropeană (CE) voia să verifice declaraţii evazive ale AstraZeneca cu privire la volumul real al producţiei sale în Europa.

UN STOC CÂT NUMĂRUL VACCINURILOR LIVRATE ÎN UE

Cele 29 de milioane de doze de vaccin descoprite ridică numeroase semne de întrebare, având în vedere că AstraZeneca a livrat doar 30 de milioane de doze, în acest trimestru, Uniunii Europene, după ce laboratorul s-a angajat să livreze de trei ori mai mult.

Cui sunt destinate aceste doze?

Cei 27 vor să primească răspunsuri precise din partea AstraZeneca.

Este posibil ca unele dintre aceste doze să  fie rezervate chiar UE şi să aştepte doar teste definitive, însă Bruxellesul suspectează că o parte a stocului este destinată exportului.

Regatul Unit a anunţatcă mizează în campania sa vaccinare împotriva covid-19 pe vaccin AstraZeneca-Oxford produs în UE.

Italia a blocat luna trecută 250.000 de doze de vaccin îmbuteliate la Anagni destinate Australiei.

AstraZeneca nu mai îndrăznit, după aceea, să depună alte cereri de export.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.