Juraţi federali l-au găsit pe Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, vinovat de sfidarea unei citaţii a Comisiei “6 ianuarie” a Congresului, care anchetează luarea cu asalt a Capitoliului, informează cnn.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia juraţilor reprezintă o victorie pentru Comisia “6 ianuarie”, care încă încearcă să găsească martori cooperanţi. Este o victorie şi pentru Departamentul de Justiţie, aflat sub lupă pentru felul în care a abordat problemele legate de asaltul din 6 ianuarie.

După aproape două zile în care li s-au prezentat dovezi şi declaraţii ale martorilor, juraţii au ajuns la un verdict în mai puţin de trei ore. Bannon a zâmbit în timpul citirii verdictului.

Steve Bannon îşi va afla sentinţa la 21 octombrie. El riscă o pedeapsă minimă de 30 de zile de închisoare.

Bannon, un apropiat al lui Donald Trump, a refuzat să coopereze într-o anchetă parlamentară cu prvire la luarea cu asalt a Capitoliului.

Steve Bannon, un consilier discret, dar foarte influent, a jucat un rol crucial în alegerea milirdarului la Casa Albă, în 2016, dând o turnură clar populistă campaniei acestuia, după care a fost dat afară în anul următor.

Cei doi, rămaşi apropiaţi, au discutat în zilele de dinaintea atacului sângeros de la 6 iaunuarie 2021 la sediul Congresului, potrivit Comisiei ”6 ianuarie” din cadrul Camerei Reprezentanţilor, însărcinată să facă lumină cu privire la rolul fostului preşedinte în această lovitură în forţă.

Comisia l-a citat pe Steve Bannon la audieri şi să prezinte documente, cu scopul de a afla natura acestor discuţii cu Trump.

Însă acesta a refuzat, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra anumite conversaţii secrete.

Din cauza acestui refuz, el a fost inculpat, în noiembrie, cu privire la ”obstrucţionarea prerogativelor Congresului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.