Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a profitat de pe urma ofensivei lansate luna trecută de Turcia în nord-estul Siriei şi a retragerii trupelor americane din regiune, arată Pentagonul într-un raport, în care subliniază că gruparea ar dispune de ”timp şi marjă de manevră” în vederea comiterii unor atacuri vizând Occidentul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SI a profitat de ofensiva turcă şi de retragerea trupelor americane pentru a ”reconstitui mijloace şi resurse în întreaga Sirie şi a-şi consolida capacitatea de a planifica atacuri în străinătate”, afirmă Inspectorul General al Departamentului american al Apărării în acest raport publicat marţi, în care citează agenţia americană de informaţii militare (DIA) din cadrul departamentului.

Pentagonul anunţă că 600 de militari americani urmează să rămână în Siria după retragerea parţială decisă de către preşedintele american Donald Trump.

Moartea liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi luna trecută, într-o operaţiune a forţelor speciale americane ar urma să aibă doar un efect limitat asupra funcţionării hrupării jihadiste, se arată în raport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.