Luptători din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic au distrus miercuri seara Moscheea al-Nuri de la Mosul şi celebrul ei minaret înclinat, cu ajutorul unor explozivi pe care i-au plasat înăuntru, a anunţat Ministerul irakian al Apărării, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La această moschee - cunoscută şi sub numele de Marea Moschee din Mosul - şi-a proclamat ”califatul” liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, în 2014, imediat după cucerirea celui de-al doilea cel mai important oraş irakian, o victorie simbolică.

Forţele irakiene au lansat o ofensivă în vechiul oraş Mosul săptămâna aceasta, în care ultimii luptători jihadişti s-au baricadat împreună cu aproximativ 100.000 de civili, potrivit ONU.

Bătălia pentru recucerirea Mosului a fost lansată în urmă cu peste opt luni şi a condus la strămutarea a aproximativ 850.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.