Statuia din Bristol a unui negustor de sclavi a fost dărâmată de pe soclu, duminică, de protestatarii adunaţi pentru a doua zi de manifestaţii anti-rasism din Marea Britanie, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii din Bristol au folosit frânghii pentru a da jos statuia din bronz a lui Edward Colston, important negustor de sclavi în secolul 17.

Este cunoscut că el a transportat aproximativ 80.000 de bărbaţi, femei şi copii din Africa în America.

El a murit în 1721 şi a lăsat averea unor organizaţii de caritate, iar în Bristol este amintit în mai multe locuri - străzi, clădiri şi monumente.

După ce statuia a căzut, toţi cei din jur, entuziasmaţi, au călcat pe ea şi un protestatar s-a fotografiat stând cu genunchiul pe gâtul lui Colston, referire la modul în care americanul de culoare George Floyd a fost asfixiat pe 25 mai de un poliţist în timpul unei arestări în Minneapolis.

Duminică s-au adunat din nou mii de oameni şi în Londra. Ei demonstrează în faţa Ambasadei SUA. Alte manifestaţii au loc în Marea Britanie în Manchester, Nottingham şi Edinburgh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.