Statuia din Bristol a unui negustor de sclavi a fost dărâmată de pe soclu, duminică, de protestatarii adunaţi pentru a doua zi de manifestaţii anti-rasism din Marea Britanie, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii din Bristol au folosit frânghii pentru a da jos statuia din bronz a lui Edward Colston, important negustor de sclavi în secolul 17.

Este cunoscut că el a transportat aproximativ 80.000 de bărbaţi, femei şi copii din Africa în America.

El a murit în 1721 şi a lăsat averea unor organizaţii de caritate, iar în Bristol este amintit în mai multe locuri - străzi, clădiri şi monumente.

După ce statuia a căzut, toţi cei din jur, entuziasmaţi, au călcat pe ea şi un protestatar s-a fotografiat stând cu genunchiul pe gâtul lui Colston, referire la modul în care americanul de culoare George Floyd a fost asfixiat pe 25 mai de un poliţist în timpul unei arestări în Minneapolis.

Duminică s-au adunat din nou mii de oameni şi în Londra. Ei demonstrează în faţa Ambasadei SUA. Alte manifestaţii au loc în Marea Britanie în Manchester, Nottingham şi Edinburgh.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.