Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat vineri că a programat prima execuţie federală a unei femei din ultimele şapte decenii. Lisa Montgomery, condamnată pentru o crimă din 2004, va fi executată pe 8 decembrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Montgomery, găsită vinovată pentru strangularea unei femei însărcinate în Missouri, va fi executată prin injecţie letală la penitenciarul Terre Haute din Indiana, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

Ultima femei executată de guvernul SUA a fost Bonnie Heady, într-o cameră de gazare din Missouri, în 1953, potrivit Centrului pentru Informaţii privind Pedeapsa cu Moartea.

Departamentul de Justiţie a mai programat vineri executarea, pe 10 decembrie, a lui Brandon Bernard, care, împreună cu complicii săi, a omorât doi preoţi tineri, în 1999.

Cele două execuţii vor fi a opta şi a noua condamnare cu moartea puse în practică de guvernul federal în  2020.

În luna iulie,  administraţia Trump a pus capăt unei suspendări informale a execuţiilor federale din ultimii 17 ani, în urma anunţului de anul trecut că Biroul Închisorilor va folosi un nou protocol pentru injecţiile letale, cu un singur medicament, comparativ cu o combinaţie de trei medicamente utilizate ultima oară în 2003.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.