Statele Unite vor impune testare Covid din 5 ianuarie pentru toţi călătorii care vin cu avionul din China, din cauza exploziei numărului de cazuri din această ţară şi a „lipsei” de informaţii comunicate de Beijing, au anunţat miercuri autorităţile sanitare americane, infrmează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura se va aplica şi pasagerilor din Hong Kong şi Macao, se arată în comunicat.

Statele Unite ale Americii sunt preocupate în special de faptul că transmiterea rapidă a virusului în China va determina apariţia de noi variante. Un oficial american a criticat „lipsa datelor de secvenţiere adecvate şi transparente” furnizate de China.

În plus, „testarea şi contabilizarea cazurilor noi au scăzut” în această ţară, a subliniat el. „Pe baza acestei lipse de date, este mai dificil pentru oficialii americani din domeniul sănătăţii să identifice noi variante lansate în Statele Unite".

Testele vor trebui să fie prezentate companiilor aeriene în momentul plecării, a spus el. Vor fi acceptate teste PCR sau antigen, precum şi dovada de vindecare de Covid-19 după ce a fost testat pozitiv cu mai mult de 10 zile înainte de zbor.

Această decizie vine în urma anunţurilor similare din mai multe ţări, inclusiv Japonia, India şi Italia, care au impus şi teste obligatorii celor care sosesc din China. 

China şi-a încheiat brusc politica „zero-Covid” în această lună şi de atunci a cunoscut o explozie a numărului de cazuri în rândul celor 1,4 miliarde de oameni. Spitalele şi crematoriile sunt copleşite, iar rezidenţii raportează lipsa de medicamente pentru febră.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.