Oficialii americani din sectorul sănătăţii speră ca date privind personalul militar israelian să contribuie la clarificarea riscului inflamării muşchiului cardiac la tinerii care a primit rapelul vaccinului Pfizer/BioNTech pentru Covid-19, acesta fiind un posibil factor luat în considerare de autorităţile de reglementare din Statele Unite în decizia de aprobare finală a acestuia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O boală numită miocardită a fost asociată în cazuri rare cu vaccinurile ARNm în două doze ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, cele mai multe la bărbaţi tineri, dat oficialii americani încearcă să înţeleagă mai bine riscul.

”Adevărata întrebare la care încă nu am răspuns se referă la datele privind siguranţa unui vaccin ARNm la persoanele tinere vis-a-vis de miocardită”, a declarat dr. Anthony Fauci, consilierul medical principal al preşedintelui Joe Biden şi cel mai important expert în boli infecţioase din SUA, într-un interviu telefonic.

”Israelinii vor avea datele relativ rapid, pentru că vaccinează pe toată lumea din ţară, cred că de la 12 ani în sus, inclusiv recruţii militari”, a adăugat Fauci.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a acordat în august aprobarea completă a vaccinului Pfize /BioNTech pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani, dar agenţia nu a acordat încă aprobarea deplină pentru utilizarea rapel.

 În schimb, FDA a aprobat rapelul Pfizer în baza unei autorizaţii de utilizare de urgenţă, cu aprobarea cererii complete de licenţă biologică (BLA) fiind  încă în aşteptare.

În evaluarea cereii Pfizer în ceea ce priveşte rapelul, consilierii FDA au menţionat în special lipsa datelor privind miocardita la persoanele mai tinere.

Fauci a spus că datele armatei israeliene ar trebui să contribuie la soluţionarea lacunelor din informaţiile de siguranţă ale vaccinurilor ARNm, "care este unul dintre lucrurile care au fost solicitate de comisia consultativă".

Fauci a spus că se aşteaptă ca datele de la recruţii militari israelieni să arate în mod special siguranţa vaccinurilor la persoanele mai tinere în contextul miocarditei.

Administraţia lui Biden a dorit o campanie largă de administrare a rapelurilor pentru toţi americanii, având în vedere dovezile că eficacitarea vaccinului scade în timp.

FDA şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au restrâns recomandarea pentru rapelul Pfizer/ BioNTech la americanii de cel puţin 65 de ani, adulţii cu afecţiuni medicale preexistente şi adulţi în condiţii de muncă şi instituţii cu risc ridicat de infectare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.