Karen Bass a fost aleasă, miercuri, primar al oraşului Los Angeles, potrivit mass-media americane, devenind prima femeie în fruntea celui de-al doilea cel mai mare oraş al Statelor Unite, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Democrata Karen Bass s-a impus în faţa fostului membru al Partidului Republican, Rick Caruso, care a investit 100 de milioane de dolari din averea personală în această cursă electorală. 

După numărarea a trei sferturi din voturi, Karen Bass a avut un avans de aproximativ 46.500 de voturi, potrivit bilanţului publicat miercuri. Un avans pe care presa locală l-a descris drept „insurmontabilă”.

Rezultatele definitive vor fi certificate la 5 decembrie. 

Originară din Los Angeles, Karen Bass se bucură de o solidă reputaţie în oraşul natal. Foarte implicată în viaţa administrativă locală, ea a fost aleasă în legislatura statului California şi apoi în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite.

Ea îi urmează lui Eric Garcett, care a ocupat funcţia din 2013. 

În vârstă de 69 de ani, Karen Bass va conduce un oraş care se confruntă cu o populaţie numeroasă de persoane fără adăpost, unde zeci de mii de oameni, adesea suferind de probleme de sănătate mintală sau de dependenţe, dorm în corturi sau în camping-uri. Această problemă este agravată de faptul că aici sunt printre cele mai scumpe locuinţe din ţară, într-un stat şi un oraş în care costul vieţii este mare şi unde taxele sunt cu mult peste media naţională.

Dar ea va conduce şi un oraş care se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice din 2028 şi care are o industrie culturală înfloritoare, totul în capitala mondială a filmului.

Karen Bass va fi prima femeie care ocupă postul de primar al Los Angeles-ului, dar nu şi primul primar de culoare al acestui oraş. Tom Bradley, ales în 1973, a rămas în funcţie timp de două decenii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.