Statele Unite au înregistrat 63.643 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit datelor anunţate vineri seară, la ora locală 20.30, de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o zi înainte, SUA au raportat un nou record al numărului de infecţii de Covid-19, cu peste 65.000 de cazuri într-o zi. 

De la începutul pandemiei, mai mult de 3,18 milioane de cazuri de coronavirus au fost depistate pe teritoriul american, dar numărul de persoane care au contractat boala este probabil mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste care cu care s-au confruntat în ţară în martie şi aprilie.   

774 de persoane au murit de Covid-19 în SUA în ultimele 24 de ore, iar epidemia a făcut 133.969 de victime în total în ţară, care este cea mai afectată din lume.   

Experţii se tem că şi curba deceselor ar putea să urmeze aceeaşi traiectorie ca cea a noilor infecţii. În ultimele zile, statele Texas şi Florida au raportat fiecare un număr record de decese de la începutul pandemiei. 

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, trage un semnal de alarmă de mai multe zile. Anumite părţi din ţară, precum New York-ul, "au preluat controlul asupra situaţiei", a afirmat el joi pe site-ul FiveThirtyEight.

"Ca ţară însă, atunci când ne comparăm cu altele, nu cred că putem spune că vom ieşi bine. Pur şi simplu, nu este cazul", a precizat el.

Preşedintele Donald Trump, care continuă să minimalizeze recordul de noi cazuri de coronavirus în ţară şi a mers vineri la Miami, în Florida, unul din cele mai mari focare actuale ale pandemiei, însă aceasta nu a fost unul dintre subiectele deplasării sale, centrată pe o vizită la Comandamentul militar pentru America de Sud. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.