Statele Unite au doborât miercuri patru drone deasupra unor zone din Yemen controlate de rebelii houthi, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele americane au reuşit "să distrugă cu succes patru drone" care "reprezentau o ameninţare iminentă la adresa navelor americane, ale coaliţiei şi comerciale din regiune", a precizat comandamentul într-un comunicat difuzat pe X, fostul Twitter.

De asemenea, o navă a coaliţiei a interceptat cu succes în aceeaşi zi o rachetă anti-navă lansată din zonele controlate de rebelii yemeniţi în Golful Aden, potrivit aceleiaşi surse.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Racheta "a vizat probabil nava MV Yorktown", o navă de containere "sub pavilion american şi deţinută şi operată de americani", a precizat Centcom. "Nu au fost raportate răniri sau pagube de către navele americane, ale coaliţiei sau comerciale", a adăugat acesta.

Susţinuţi de Iran, rebelii houthi au lansat din noiembrie atacuri asupra unor nave pe care le consideră legate de Israel, susţinând că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza.

Ca răspuns la atacurile houthi, Statele Unite, care sprijină Israelul, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie şi, cu ajutorul Marii Britanii, au lansat atacuri în Yemen împotriva houthi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.