Statele Unite au anunţat joi că au confiscat rachete iraniene livrate în Yemen şi că au vândut 1,1 milioane de barili de petrol provenit din Iran destinat Venezuelei, confiscat anterior, acestea fiind noi acţiuni ale administraţiei Trump de creştere a presiuni exercitate asupra Teheranului, cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile din 3 noiembrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul făcut de Departamentul de Justiţie survine în timp ce Departamentul Trezoreriei şi Departamentul de Stat au impus împreună sancţiuni împotriva a 11 entităţi şi persoane, pentru implicarea lor în achiziţia şi vânzarea de produse petrochimice iraniene.

Măsurile împotriva Iranului au fost adoptate după ce oficiali ai serviciilor americane de informaţii au acuzat la începutul acestei luni că hackeri iranieni au încercat să îi ameninţe pe unii alegători americani, trimiţându-le emailuri ca şi cum ar fi provenit din partea grupului pro-Trump Proud Boys.

Potrivit documentelor făcute publice de Departamentul de Justiţie, care fac referire la anchete civile, Gărzile Revoluţionale Iraniene ar fi livrat în secret arme în Yemen şi carburanţi în Venezuela.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.