Statele Unite au cerut Mexicului să evacueze taberele ad-hoc care adăpostesc mii de migranţi în oraşele de la graniţă, din cauza îngrijorărilor că reprezintă un risc de securitate şi că pot atrage bande de infractori, ai declarat oficiali apropiaţiei situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criticată pe plan intern din cauza creşterii trecerilor ilegale ale frontierei dintre SUA şi Mexic, administraţia Biden a presat Mexicul să reducă fluxul de migranţi pentru a ajuta la atenuarea presiunilor asupra frontierei de aproape 3.200 de kilometri.

Două dintre cele mai mari tabere din nordul Mexicului sunt în oraşul Reynosa, peste graniţă de McAllen, Texas, şi în Tijuana, peste graniţă de San Diego, California.

Oficialii guvernamentali şi susţinătorii migranţilor afirmă că tabăra din Reynosa adăposteşte cel puţin 2.500 de oameni, este insalubră şi a atras membri ai unor bande de traficanţi de droguri care vor să recruteze migranţi disperaţi. Tabăra din Tijuana ar avea o mărime similară, potrivit asociaţiilor de protecţie a drepturilor omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.