Statele Unite au autorizat joi pastilele antivirale ale Merck pentru tratarea Covid-19 pentru pacienţi adulţi cu risc ridicat, la o zi după ce a dat au aprobat un tratament similar, dar mai eficient, creat de Pfizer, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a declarat că medicamentul creat de Merck, care este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului, ar putea fi utilizat atunci când alte tratamente autorizate nu sunt accesibile sau adecvate clinic.

Medicamentul, molnupiravir, a fost dezvoltat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics şi s-a dovedit că reduce spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat aflaţi la începutul bolii.

 Autorizaţia permite utilizarea medicamentului pentru  formele uşoare şi moderate de Covid-19 şi, împreună cu pilula Pfizer, ar putea fi un instrument important împotriva variantei Omicron cu răspândire rapidă, care este acum dominantă în Statele Unite.

Medicamentul Pfizer, Paxlovid, a fost autorizat miercuri pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani şi s-a dovedit a fi eficient în proporţie de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc crescut de îmbolnăvire severă, potrivit datelor din studiile clinice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.