Actele antisemite din Statele Unite au atins un nou nivel record în 2018, prin atacul contra sinagogii din Pittsburgh în octombrie şi o dublare a numărului de agresiuni fizice, potrivit asociaţiei Anti-Defamation League de luptă contra discriminărilor, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La trei zile după noul atac care a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor două, sâmbătă, într-o sinagogă din apropiere de San Diego, în California, Anti-Defamation League (ADP) a publicat marţi raportul său anual care a identificat actele şi incidentele cu caracter antisemit, pe care le raportează din anii 1970.  

Anul 2017 a marcat o creştere fără precedent, cu 1.986 de cazuri de hărţuire, vandalism sau agresiuni antisemite înregistrate, potrivit organizaţiei.                

Cifrele din 2018 nu sunt cu mult mai mici, cu 1.879 de incidente raportate. 

Dacă actele de vandalism au scăzut uşor în 2018 - 774 contra 952 în 2017 - cazurile de hărţuire, cele mai numeroase, sunt în creştere (1.066 de incidente contra 1.015).

Şi numărul de agresiuni fizice s-a dublat în raport cu 2017, cu 39 de cazuri care au afectat 59 de victime, între care 11 morţi şi doi răniţi de atacul din 27 octombrie de la Pittsburgh, atacul cel mai grav comis vreodată împotriva comunităţii evreieşti din Statele Unite. 

Aproape toate statele americane sunt afectate, dar California şi New York sunt cele care au cunoscut cele mai multe cazuri, respectiv 341 şi 340. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.