Statele Unite au anunţat marţi că vor acorda Myanmarului un ajutor de peste 50 de milioane de dolari, creşterea numărului de cazuri de Covid-19 agravând criza umanitară din această ţară din sud-estul Asiei după puciul militar care a avut loc la începutu lacestui an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Stat a mai anunţat că va acorda şi Thailandei un ajuor de 5 milioane de dolari pentru combaterea noului coronavirus. Purtătorul de cuvânt Ned Price a spus că ambasadorul american la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a anunţat finanţarea în timpul unei vizite în Thailanda.

În Myanmar, fondurile americane îi vor ajuta ”pe cei nevoiţi să se refugieze din cauza violenţelor şi a persecuţiei”, precum şi organizaţiile care oferă servicii de asistenţă medicală, pe lângă produse esenţiale, precum alimente, adăpost şi apă, potrivit Departamentului de Stat.

"Această finanţare vine într-un moment critic al creşterii nevoilor umanitare şi va contribui la atenuarea impactului COVID-19 asupra vieţii oamenilor din Thailanda şi Birmania", a spus Price.

La şase luni după ce armata a preluat puterea, economia din Myanmar s-a prăbuşit şi sistemul său de sănătate a început să cedeze pe măsură ce au crescut cazurile de coronavirus.

Cazurile de Covid-19 au atins punctul culminant în Myanmar luna trecută, cu 3.824 de noi infecţii zilnice raportate acum în medie, arată datele Reuters.

Ţara a înregistrat 333.127 de infecţii şi 12.014 decese legate de coronavirus de când a început pandemia.

În Thailanda, numărul mediu de noi infecţii cu Covid-19 este la un nivel de vârf, cu peste 20.400 de cazuri raportate zilnic, potrivit datelor Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.