Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au convenit luni să deschidă negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, după ce Skopje a rezolvat o dispută îndelungată cu Bulgaria, vecina sa din UE, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele membre ale UE "tocmai au fost de acord să deschidă negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord!" a declarat, luni seară târziu, premierul ceh Petr Fiala, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a UE. 

"Am făcut încă un pas important pentru a apropia Balcanii de Vest de UE", a adăugat el după ce a fost aprobat undă verde în cadrul unei reuniuni a emisarilor UE la Bruxelles. 

Premierul albanez Edi Rama şi omologul său din Macedonia de Nord, Dimitar Kovacevski, sunt aşteptaţi marţi la Bruxelles pentru a începe în mod oficial negocierile de aderare, care vor dura ani de zile. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.