Preşedintele statului El Salvador, Nayib Bukele, a decretat duminică stare de urgenţă din cauza furtunii tropicale Pilar, despre care Centrul Naţional al Uraganelor (NHC) din SUA spune că se aşteaptă să aducă ploi abundente şi inundaţii de-a lungul coastei în următoarele 48 de ore, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a emis o alertă "roşie", cea mai ridicată de pe o scară de patru grade, şi a suspendat orele de curs. Decretul de urgenţă va permite guvernului să direcţioneze fonduri pentru a gestiona situaţia.

Unele inundaţii au fost deja semnalate pe coasta centrală şi în estul ţării.

Se aşteaptă ca Pilar să se apropie de coasta El Salvadorului în noaptea de marţi spre miercuri sau la începutul zilei de miercuri, deşi "se preconizează că nucleul sistemului va rămâne în largul mării", a precizat NHC într-un avertisment emis duminică târziu.

Vântul are în prezent o viteză de aproape 65 km/h (40 de mile pe oră), a precizat NHC, menţionând că ar putea deveni mai puternic.

"O intensificare suplimentară este prognozată în următoarele două zile, iar Pilar ar putea fi aproape de puterea unui uragan până marţi", a precizat centrul.

Oraşul mexican Acapulco, de pe coasta Pacificului, se resimte după uraganul Otis, care săptămâna trecută a provocat distrugeri masive ca furtună de categoria 5, provocând moartea a 48 de persoane.

Honduras a emis, de asemenea, o alertă de furtună tropicală pentru coasta sa, potrivit NHC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.