Spionajul militar ucrainean dezvăluie felul în care a fost ucis un comandant rus de submarin, Stanislav Rjiţki, împuşcat mortal în oraşul rus Krasnodar (sud), fără să revendice însă asasinatul, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stanislav Rjiţki a fost ucis prin împuşcare luni, de către o ”persoană necunoscută”, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

”Mobilul crimei face obiectul unei anchete”, potrivit agenţiei, care precizează că ”suspecţi sunt identificaţi”.

Serviciile militare ucrainene de informaţii dezvăluie marţi, într-o postare pe Telegram, cum s-a întâmplat.

Comandantul ”făcea jogging în Parcul «30 de Ani de la Victorie» din Krasnodar. Către ora (locală) 6.00 (şi ora României), a fost împuşcat de şapte ori cu un pistol Makarov. Din cauza rănilor împuşcate, Rjiţki a murit la spital”, scrie spionajul militar ucrainean.

”Din cauza unei ploi puternice, parcul era pustiu, aşadar nu există martori care să ofere detaşii sau să-l identifice pe atacator”, se arată în postare.

Stanislav Rjiţki era comandantul unui submarin rus din clasa Kilo, din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră, care poate trage rachete de crozieră de tip Kalibr, potrivit postării ucrainene şi unor relatări ale presei ruse.

Atacuri cu rachete lansate de la bordul unor submarine au constituit unele dintre cele mai distrugătoare atacuri asupra unor oraşe ucrainene.

În urmă cu un an, un astfel de atac vizând oraşul ucrainean Viniţia (centru) s-a soldat cu zeci de morţi, inclusiv trei copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.