Un tânăr în vârstă de 24 de ani, Samuel, a fost bătut până la moarte în weekend, într-in oraş din nord-vestul Spaniei, iar rudele sale denunţă o ”crimă homofobă”, care zguduie ţara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uciderea tânărului, bătut până la moarte în weekend, zguduie Spania, unde au avut loc luni manifestaţii importante împotriva acestei ”crime homofobe”.

Samuel, un infirmier în vârstă de 24 de ani, a fost găsit inconştient în apropierea unei discoteci, la Coruña, în nord-vestul Spaniei, după ce a fost bătut.

Salvatori nu au reuşit să-l reanime, iar tânărul a murit sâmbătă, scrie presa spaniolă.

”Dreptate pentru Samuel. Homofobia şi fascismul sunt acelaşi lucru”, proclama o banderolă uriaşă purtată de către manifestanţi, care au mărşăluit luni seara de la celebra Piaţă Puerta del Sol, la Madrid, potrivit AFPTV.

Mii de manifestanţi, între care unii agitau steaguri curcubeu, au răspuns astfel apelului unui mare număr de asociaţii LGBT+ care cer ”dreptate pentru Samuel”, aşa cum strigau manifestanţii.

”Nu sunt lovituri, sunt asasinate”, a scandat mulţimea. ”Stop homofobiei”, ”Tot ceea ce vreu este să trăiesc” sau ”Ei sunt pe cale să ne omoare”, se putea citi pe pancarte.

După moartea tânărului, rudele sale denunţă o crimă homofobă, la doar câteva zile după săptămâna Pride în Spania, un loc cunoscut al unor evenimente LGBT+.

Manifestaţii au avut loc luni seara şi în alte oraşe spaniole, inclusiv la Coruña, la care au luat parte sute de persoane, potrivit unor imagni şi înregistrări vdeo postate pe reţele de socializare.

Ministrul spaniol de Interne Fernando Grande-Larlaska a subliniat luni că nu s-a efectuat nicio arestare pentru moment şi că ”nu este îndepărtată nicio pistă, nici cea a unui delict al urii şi nici altele”.

”Sunt convins că ancheta poliţiei îi va găsi în curând pe autorii asasinatului lui Samuel şi va face lumină deplină asupra faptelor. Acesta este un act sălbatic şi lipsit de milă. Drepturile şi libertăţile nu vor da înapoi. Spania nu va tolera acest lucru”, a scris luni seara, pe Twitter, premierul socialist Pedro Sanchez.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.