Un incendiu de proporţii a izbucnit miercuri pe insula spaniolă Tenerife, din arhipelagul Canare, în Oceanul Atlantic. Autorităţile locale spun că peste 200 de pompieri au fost mobilizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a crescut în intensitate pe parcursul zilei. În prezent, acesta este "scăpat de sub control", a precizat oficialul, indicând că peste 200 de pompieri sunt mobilizaţi pentru a lupta împotriva incendiului.

Potrivit primelor estimări, flăcările au cuprins peste 1.600 de hectare, pe o suprafaţă cu un perimetru de 22 de kilometri.

La începutul zilei, Garda Civilă a publicat imagini ale incendiului pe reţelele de socializare. Potrivit acestei surse, incendiul a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria, în nord-estul insulei.

De asemenea, 13 avioane şi elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta împotriva incendiului, precizează Mathieu de Taillac, corespondentul BFMTV în Spania. "Mai multe cătune au fost evacuate ca măsură de precauţie", spune el.

Crucea Roşie de pe insula Tenerife a fost mobilizată pentru a primi persoanele evacuate într-o sală de sport, a precizat ONG-ul pe reţeaua de socializare X, fostul Twitter. Potrivit unei televiziuni locale (RTVC), 100 de persoane care locuiesc în zona Candelaria au fost evacuate. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise, iar autorităţile le cer oamenilor să nu meargă în pădurile de pe insulă, pentru a preveni izbucnirea altor incendii.

Peste 250 de pompieri au fost mobilizaţi miercuri seară pentru a lupta împotriva avansării flăcărilor. Resursele aeriene vor fi, de asemenea, intensificate începând de joi dimineaţă, au anunţat autorităţile.

Nu este pentru prima dată în această vară când un incendiu afectează arhipelagul. La jumătatea lunii iulie, cel puţin 2.000 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu de pădure incontrolabil pe insula La Palma. Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost afectate şi cel puţin 12 case au fost distruse de flăcări.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.