Sute de turişti au fost evacuaţi în ultimele zile din patru hoteluri de patru şi cinci stele de pe Costa Brava (nord-estul Spaniei), după ce autorităţile au descoperit că acestea furau energie electrică, relatează Spanishnewstoday.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru hoteluri vizate – Selva Mar, Marina Sand, Mediterreanean Sand şi Savoy - aflate în Lloret de Mar, au fost închise.

Primăria din Lloret de Mar a vrut să mute cei 600 de turişti evacuaţi într-un alt hotel, dar s-a dovedit că şi acesta era conectat ilegal la reţeaua de curent electric a companiei Endesa. Autorităţile i-au oferit un generator pentru a-l putea menţine în funcţiune după ce Endesa l-a deconectat.

Potrivit estimărilor, cele patru hoteluri din lanţul Savoy au furat energie electrică în valoare de 380.000 de euro.

Autorităţile verifică în prezent dacă şi alte hoteluri din zonă se află în aceeaşi situaţie.

Primul dintre hotelurile care erau conectate ilegal a fost descoperit când un incendiu de mici dimensiuni a izbucnit într-o clădire anexă, iar pompierii au intervenit pentru a-l stinge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.