Madridul, Londra, Parisul şi alte capitale europene l-au recunoscut luni pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte al Venezuelei, după expirarea unui ultimatum dat lui Nicolas Maduro, care a refuzat să cpnvoace noi alegeri prezidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul spaniol anunţă că-l recunoaşte în mod oficial pe preşedintele Adunării Venezuelei, domnul Guaido, ca preşedinte în exerciţiu al Venezuelei”, a declarat şeful Guvernului spaniol Pedro Sanchez, care l-a îndemnat pe Guaido să convoace alegeri prezidenţiale ”în cel mai scurt termen posibil”.

Această recunoaştere a fost urmatăimediat de cele ale Regatului Unit, Austriei, Suediei, Danemarcei şi Franţei.

Rusia, unul dintre principalii aliaţi ai lui Maduro, a denunţat imediat această recunoaştere a lui Guaido de către europeni.

”noi percepem tentativele de legitimare a uzurpării puterii ca pe o ingerinţă directă şi indirectă în afacerile interne aşe venezuelei”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.