Autorităţile sanitare spaniole au propus vaccinarea anti-Covid cu serul AstraZeneca a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani care lucrează în domenii esenţiale, relatează TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de Sănătate Publică a propus eliminarea limitei de 65 de ani pentru vaccinarea împotriva Covid-19 cu serul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca în cazul lucrătorilor esenţiali activi, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Organismul din cadrul Ministerului spaniol al Sănătăţii a convenit marţi să aloce vaccinul Janssen (Johnson & Johnson) persoanelor vârstnice, împreună cu cele dezvoltate de Pfizer şi Moderna.

Primele doze din vaccinul Janssen urmează să ajungă în ţară la finalul lunii aprilie. Acest vaccin este administrat într-o singură doză, iar asta ar putea accelera campania de imunizare, facilitând vaccinarea persoanelor cu probleme de mobilitate. 

Spania a înregistrat marţi 4.994 de noi cazuri de Covid-19 şi 106 decese asociate. De la începutul pandemiei, aici au fost confirmate 3,27 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 75.305 decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.