Spania a înregistrat luni alte 812 decese din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore - reprezentând o creştere cu 12%, un ritm mai scăzut decât în zilele precedente, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A doua cea mai afectată ţară din Europa de pandemie înregistrează 7.340 de decese cauzate de SARS-CoV-2.

Numărul total al cazurilor confirmate a crescut în aceeaşi perioadă cu 8%, de la 78.797 la 85.195 - depăşind astfel nunărul cazurilor din China, unde a apărut virusul în decembrie.

Aceste ultime date arată o încetinire a răpândirii epidemiei, după ce autorităţile sanitare au anunţat miercurea trecută o creştere cu 27% a numărului deceselor şi cu 19% a numărului toral de cazuri.

Dumincă, numărul deceselor a crescut cu 15%, iar al contaminărilor cu 9%.

Directorul Centrului de coordonare a urgenţelor sanitare de la Ministerul Sănătăţii Fernando Simon a fost contaminat cu SARS-CoV-2, a anunţat o reprezentantă a ministerului, care i-a luat locul în conferinţa de presă zilnică.

Maria Jose Sierra a subliniat că această curbă a contaminărilor are tendinţa să scadă începând de miercurea trecută.

Spania a intrat în izolare la 14 martie, cu trei zile înaintea Franţei.

Măsurile de excepţie pe care le-a luat în vederea opririi transmiterii noului coronavirus au fost prelungite până cel puţin la 12 aprilie.

Premierul socialist Pedro Sanchez a ordonat în weekend izolarea la domiciliu - pe o perioadăde două săptămâni, de la 30 martie la 9 aprilie - a tuturor salariaţilor spanioli, cu excepţia celor care muncesc în sectoarele considerate esenţiale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.