Ciocniri violente între poliţie şi manifestanţii care protestează faţă de arestarea liderul separatist Carles Puigdemont au loc la Barcelona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Poliţia loveşte protestatarii cu bastoane pentru a stăpâni mulţimea care încearcă să înainteze către biroul reprezentantului guvernului spaniol în Catalonia.

 

Autorităţile catalane au blocat strada şi au făcut apel către oameni să nu mai protesteze.

Mii de persoane au răspuns unui apel al unei grupări pro-independenţă pentru a protesta în centrul oraşului la câteva ore după ce Puigdemont a fost reţinut de poliţia din Germania.

Procurorii din Germania au declarat că Puigdemont va apărea luni în faţa unui tribunal din nordul Germaniei „pentru a-şi confirma identitatea”.

Biroul procurorului din landul Schleswig a specificat într-un comunicat că „tribunalul regional din Schleswig va decide apoi dacă Puigdemont va fi extrădat în Spania”.

În comunicat se arată că tribunalul va verifica, bazându-se pe documente trimise de Spania, dacă extrădarea lui Puigdemont către autorităţile spaniole este „permisă din punct de vedere legal”.

Puigdemont a fost reţinut duminică dimineaţă în baza unui mandat de arestare internaţional în timp ce încerca să treacă graniţa spre Danemarca.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.