Paza de coastă spaniolă a salvat 262 de migranţi aflaţi în trei ambarcaţiuni care încercau să ajungă în Insulele Canare în primele ore ale zilei de vineri, pe fondul creşterii numărului de traversări, chiar în momentul în care liderii europeni se întâlneau în Spania pentru a căuta modalităţi de a evita o nouă criză a migraţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Italia şi Spania şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o creştere a imigraţiei neregulamentare în acest an către insulele lor din Mediterana sau din Atlantic. Madridul a declarat că nu poate face faţă imigraţiei neregulamentare fără ajutor din partea Uniunii Europene.

Serviciile de urgenţă au declarat că au adus 103 dintre cei 262 de migranţi salvaţi în El Hierro, cea mai vestică şi mai mică dintre Insulele Canare, care a primit peste 1.200 de migranţi numai în ultimele şase zile.

Şeful unităţii de urgenţă a Crucii Roşii din El Hierro, Inigo Vila, a declarat reporterilor că organizaţia a fost nevoită să îşi mărească resursele pentru a face faţă afluxului mai mare de persoane.

"Ne-am întărit personalul şi echipamentele pentru a putea oferi o acoperire cât mai mare", a declarat Vila. "Ne-am întărit chiar cu personal voluntar din alte insule care poate nu suporta presiunea din El Hierro în acest moment".

erviciul de sănătate din El Hierro, care are doar 11.000 de locuitori, este copleşit de fiecare dată când un vapor ajunge în port, a declarat joi şeful guvernului regional al Insulelor Canare, Fernando Clavijo.

Ceilalţi migranţi salvaţi au fost duşi în porturile Los Cristianos din Tenerife şi Arguineguin din Gran Canaria.

Migranţii proveneau din Africa subsahariană, au precizat serviciile de urgenţă.

Sosirile de migranţi pe mare în Spania au crescut cu o cincime până în prezent în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, peste 3.500 de migranţi ajungând luna trecută în Insulele Canare, pe fondul vremii mai blânde şi al mărilor mai calme, potrivit statisticilor oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.