Emmanuel şi Brigitte Macron se află de joi seara la Fortul Brégançon (Var), un loc de vacanţă al preşedinţilor Republicii, unde urmează să-şi petreazcă weekendul, au declarat vineri surse de la Palatul Elysée pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reşedinţa de vară oficială a preşedinţei franceze din 1968, acest castel din secolul al XVII-lea se află pe un promontoriu legat de coastă în mod artificial, dotat cu un heliport şi o plajă privată.

François Hollande şi-a petrecut aici prima vacanţă prezidenţială în 2012, dar a renunţat la acest loc, unde a fost fotografiat în costum de baie împreună cu Valérie Trierweiler.

"Brégançon este foarte bun, numai că eşti închis acolo ca la Elysée. Or să fii în vacanţă înseamnă să scapi, să fii liber”, a comentat Hollande, care nu a mai pus după aceea piciorul în castel şi a deschis fortul publicului vara - pe bază de rezervare.

Fortul a fost însă foarte frecventat de Georges Pompidou, Valéry Giscard d'Estaing sau Jacques Chirac, care a făcut multe sejururi în castel, chiar dacă a mărturisit ulterior că s-a ”enervat” acolo.

El nu a fost la fel de frecventat de generalul de Gaulle sau François Mitterrand.

Nicolas Sarkozy preferă, în schimb, Cap-Nègre, situat la câţiva kilometri de fort, unde a stat într-o vilă a familiei soţiei sale, Carla Bruni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.