Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, Sara Netanyahu, a fost inculpată joi de fraudă, în cadrul unei anchete cu privire la deturnări de fonduri publice, a anunţat Ministerul israelian al Justiţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul vizează cheltuirea a 100.000 de dolari din fonduri publice pe mese la reşedinţa oficială de la Ierusalim a şefului Guvernului, precizează ministerul într-un comunicat.

Aceste comenzi au fost fcute la restaurante - ceea ce contravine unor reglemtări care interzic o asemenea practică dacă la reşedinţă este angajat un bucătar.

Sara Netanyahu, în vârstă de 59 de ani, a fost inculpată de fraudă în formă agravantă şi de abuz de încredere, potrivit actului inculpării, comunicat presei de Ministerul Justiţiei.

Premierul Benjamin Netanyahu - el însuşi pătat într-o serie de dosare de corupţie, a denunţat drept absurde şi lipsite de fundament acuzaţiile formulate împotriva soţiei sale.

În acest caz, cunoscut sub numele de ”scandalul mâncării comandate”, procurorii o acuză pe Sara Netanyahu că a folosit fraudulos banii statului pentru a plăti mese în valoare de 100.000 de dolari la reşedinţa premierului în perioada 2010-2013, potrivit CNN.

Sara Netanyahu a plătit, tot ilegal, aproximativ 10.000 de dolari unor bucătari-şefi privaţi, o acuză procurorii, potrivit postului american.

Ea a negat în mod repetat că ar fi făcut ceva ilegal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.