Blocul de centru-stânga din Suedia părea să obţină o victorie la limită în faţa adversarilor de dreapta, potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne, după încheierea votului de duminică, deşi Democraţii Suedezi, care se opun imigraţiei, au înregistrat progrese şi ar putea deveni al doilea partid ca mărime în parlament, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sondajul realizat de televiziunea publică SVT a acordat blocului de centru-stânga al premierului Magdalena Andersson 49,8% din voturi, faţă de 49,2% pentru partidele de dreapta din opoziţie.
 
Sondajele de opinie au arătat o cursă prea strânsă pentru a fi decisă pe parcursul unei bune părţi a campaniei, iar sondajele la ieşirea de la urne pot fi diferite de rezultatul final.
 
Un sondaj TV4 din ziua alegerilor a arătat, de asemenea, că partidul de centru-stânga avea un avans strâns. 
 
Sondajul la ieşirea de la urne a prezis că centrul-stânga - condus de social-democraţii lui Andersson, la putere de opt ani - va câştiga 176 de locuri, cu unul mai mult decât cele 175 necesare pentru o majoritate în parlamentul cu 349 de locuri.
 
Dreapta ar urma să câştige 173 de locuri, a arătat exit-poll-ul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.