Germanii îl consideră pe preşedintele SUA Donald Trump ca fiind o provocare mai mare pentru politica externă a Germaniei decât liderii autoritari din Coreea de Nord, Rusia sau Turcia, conform unui sondaj realizat de Fundaţia Koerber, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe primul loc în topul îngrijorărilor cetăţenilor germani în ceea ce priveşte politica externă au fost refugiaţii, 26% dintre repondenţi fiind preocupaţi de abilitatea Germaniei de a face faţă fluxului de refugiaţi.

Pe locul doi se află relaţia cu Statele Unite ale Americii şi cu Donald Trump, 19% dintre cei care au răspuns la sondaj fiind de părere că sunt puşi în faţa unei provocări majore, urmată de Turcia cu 17%, Coreea de Nord cu 10% şi Rusia cu 8%.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De când a ajuns la Casa Albă, Donald Trump a provocat îngrijorare în rândurile cetăţenilor germani prin faptul că a retras SUA din tratatul privind clima de la Paris, a refuzat să certifice acordul internaţional în ceea ce priveşte programul nuclear al Iranului şi a criticat surplusul de exporturi faţă de importuri şi contribuţiile statului german la NATO.

De asemenea, sondajul, realizat în octombrie pe un eşantion de 1.005 cetăţeni cu drept de vot, indică faptul că 56% dintre germani descriu relaţia cu SUA ca proastă sau foarte proastă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.